Osnovni podatki podjetja:

  • Popolno ime: SRM PEČAR, servis ogrevalne opreme, d.o.o.
  • Kratko ime: SRM PEČAR d.o.o.
  • Naslov: Sermin 73d, 6000 Koper
  • MŠ: 7193084000
  • ID za DDV: SI63323818
  • TRR: SI56 1010 00005 5642 978 Banka Intesa Sanpaolo d.d.
  • Družba ima registrirano glavno dejavnost: 43.220 Inštaliranje vodovodnih, plinskih in ogrevalnih napeljav in naprav

 

Zgodovina:

Začetek dejavnosti naše družbe sega v daljno leto 1973. Takrat je pokojni Jože Pečar iz Kopra začel z dejavnostjo montiranja in servisiranja oljnih gorilnikov, predvsem znamke Weishaupt in Viessmann. Bil je pionir teh storitev na obalno-kraškem območju. Poznan je bil kot zelo vesten in natančen delavec, k čemur so pripomogle dolgoletne izkušnje vodenja projektov elektro inštalacij na celotnem področju takratne Jugoslavije. V svojem delu je užival 15 let. Začeto delo in njegova doktrina se nista prekinili. Delo je nadaljeval sin Miran Pečar.

4. oktobra 1988 zaživi SRM Miran Pečar s.p. Koper, servis-regulacije-meritve. Dela se je lotil na polno paro, saj je bila zima pred vrati. Velika večina strank obalno-kraškega, notranjskega in goriškega območja je nujno potrebovala pripravo ogrevalnih naprav (peči za centralno ogrevanje in gorilnikov) pred pričetkom nove kurilne sezone: velika podjetja, tovarne, bolnišnice, hoteli, šole, vrtci, zasebne stranke, itn.

Storitev se je z leti precej razširila. V 90. letih se je naša storitev dobave, montaže, zagona, servisiranja in vzdrževanja ogrevalnih naprav razširila na območje od Kopra do Bovca in vse od Postojne do Logatca ter Babnega polja in skoraj na celotno Hrvaško Istro. Delo je potekalo vse dneve v tednu.
Nočna izmena nam ni bila tuja. Ponoči smo reševali urgence, še posebno v raznih hotelih, ko niso imeli tople vode in bi stranke zjutraj imele samo mrzlo vodo, v raznih proizvodnih obratih, ko so jim ponoči zastale delovne naprave, do raznih pekarn kruha in peciva, saj so bili vsi ti odvisni od nočnega dela in brezhibnosti kurilnih naprav.

Od 90. let pa vse do danes ponujamo ogrevalno opremo in rezervne dele vseh največjih dobaviteljev na evropskem in tudi svetovnem trgu: WEISHAUPT, VIESSMANN, BOSCH-BUDERUS, VAILLANT, MITSUBISHI, SELTRON, RIELLO, ACV, KRONOTERM, LAMBORGHINI, WILO, GRUNDFOS, IMP-PUMPS.

Pred vstopom Slovenije v EU smo vse rezervne dele dobavljali neposredno pri proizvajalcih, večinoma iz Nemčije in Italije.

Ves čas smo se izobraževali po navodilih proizvajalcev opreme in bili v koraku s časom. Preko podjetij v Sloveniji in neštetokrat tudi na matičnih podjetjih po Evropi smo se udeležili že številnih organiziranih šolanj in izobraževanj.
Delo se nadaljuje, prihaja pa že tretja generacija. 1. julija 2012 se nam je namreč pridružil še sin Jan Pečar, ki se hitro uči in pridobiva izkušnje. Obenem pa se tudi izobražuje pri vseh dobaviteljih opreme. V koraku s trgom in tendenco smo v zadnjih letih obrt razširili še na dobavo, montažo, zagon in vzdrževanje toplotnih črpalk, klimatskih naprav ter solarnih sistemov.
12.12.2016 se SRM Miran Pečar s.p. preoblikuje v SRM Pečar d.o.o. Koper.

Stopite v stik z nami

Demontaža stare opreme oz. ogrevalnega sistema

Dobava, montaža, zagon in servis novih naprav

Vzdrževanje obstoječe opreme

Hitri kontakt

Sermin 73D
6000 Koper - Capodistria
Slovenija